JPME Entreprenad AB

Träd    Mark    Hästboxar    Kött

Kött

Vi föder upp och säljer kravmärkt kött från raserna Angus och Belted Gelloway. Vårt kött är alltid kravmärkt och finns i olika former.

Ädeldetaljer

Filé

Den allra möraste delen av kon som sitter i bakre delen av ryggraden. Den uppskattas i skivor, grillad eller helstekt.

Entrecoté

Entrecotén sitter på den främre delen av högreven och högreven. Den innehåller mycket fett och uppskattas i skivor, grillad eller helstekt.

Biff

Mellan entrecotén och filén sitter den långa ryggmuskeln som är biffen. Den uppskattas i skivor, grillad eller helstekt.

Rostas

Rostas är den mindre delen av rostbiffen som sitter bakom biffen. Den tillagas i skivor, grillad eller helstekt, men går även att servera som råbiff.

Stekar

Rostbiff

Rostbiffen sitter på den bakre delen av biffraden. Den är väldigt god som stek, men är även populär som kallskuren.

Innanlår

Innanlåret sitter på lårets insida. Lövbiffen görs av innanlåret. Den uppskattas även som råbiff, sjömansbiff och stek.

Bogrulle

Bogrullen sitter på den främre delen och steks helst länge på lägre temperaturer. Den passar också som sjömansbiff i tunna skivor.

Rumpstek

I den förlängda delen av ytterlåret sitter rumpsteken och är mörare än ytterlåret. Den kan tillagas på samma sätt som biffen.

Flankstek

Flankstek sitter på djurets undersida, är väldigt smakrik och långfibrig. Den passar bra till grillning, men måste då skäras tvärs över muskelfibrerna vid servering.

Fransyska

Mellan ytterlåret och innanlåret sitter fransyskan. Den är magrare och passar både i gryta och som stek.

Bog

På framsidan sitter bogen och den har mycket köttsmak. Den passar som porterstek, kalops och tjälknöl.

Bavettstek

Bavettsteken sitter genom flanken från höften. En smakrik del som går bra att grilla och skära i tunna skivor, dock inte genomgrillad. Den passar även bra att använda i grytor.

Flap steak

Flap steak, även känd som luffarbiff, passar bra att grilla på hög värme som ska vara röd eller rosa vid tillagning, helgrillad eller skivad.

Njurtapp

I mellangärdet sitter njurtappen som är både smakrik detalj och mör med mycket grova fibrer. Den är god att steka med mycket smör eller att grilla

Kokkött

Ytterlår

Ytterlår är exakt som vad det låter som, ett magert kött som sitter på utsidan av låret. Den behöver tillagas länge och passar bra i stroganoff och grytor.

Högrev

Mellan entrecôten och halsen sitter högreven. Den har mycket insprängt fett och innehåller grövre fibrer. Passar bra till pulled beef och långkok.

Köttfärs

Kött som inte passat som detaljer skärs ner till små bitar och används till köttfärs. Om köttet har mycket insprängt fett kan fetthalten bli högre då det är svårt att få bort insprängt kött. Detta passar bra till allt från köttfärssås till köttfärslimpa.

JP entreprenad © 2021